Spectacol total la Manila. Președintele filipinez i-a cântat lui Donald Trump. Ample proteste în stradă

13 noiembrie 2017, 20:19

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte: Doamnelor şi domnilor, am cântat, neinvitat, în duet cu domnişoara Pilita Corrales, la ordinul Comandantului Suprem al Statelor Unite.

Dar Donald Trump nu a avut parte doar de surprize plăcute la Manila. Sute de oameni au protestat față de prezența sa în Filipine și chiar i-au ars fotografia. Manifestația s-a transformat în ciocniri cu scutierii poliției.

Liderul de la Casa Albă a salutat relaţia foarte bună pe care o are cu președintele Duterte și a declarat că Filipine este un aliat important al Statelor Unite.

Donald Trump, președintele SUA: Am venit aici pentru a promova pacea, securitatea şi pentru a lucra împreună ca să obţinem o zonă indo-pacifică liberă şi deschisă. Suntem mândri şi avem naţiuni suverane, vrem ca toată lumea să prospere.

Cel mai așteptat moment a fost discutia dintre Trump și Duterte despre campania celui din urmă împotriva traficanților de droguri.

Ziariștii credeau că președintele Trump va acționa ca predecesorul său, Barack Obama, și îl va critica dur pe omologul filipinez pentru numărul mare de infractori uciși de poliție. 3900 de oameni au murit de la declanșarea războiului drogurilor. Surpriză, însă: Donald Trump a abordat doar sumar problema.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite