Spectacol de teatru gratuit pentru elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat

9 septembrie 2020, 08:15

Începând de astăzi, mai mulți elevi de liceu vor putea urmări spectacolul Moromeții, după Marin Preda.

Actori de la Teatrul Regina Maria din Oradea au pus în scenă spectacolul tocmai pentru elevii care se pregătesc de Bacalaureat și care nu au acces la teatru sau la alte formă de artă. Spectacolul Moromeții se va juca în perioada 9-14 septembrie în județele Bihor, Sălaj și Satu Mare, dar și în localitatea Gyula din Ungaria.

Spectacolul are la bază principalele capitole din volumul I, studiate în programa şcolară. Jocul actorilor este însoțit de o proiecţie video în care sunt prezentate datini şi obiceiuri româneşti, aşa cum se regăsesc în roman.

Pentru viitorii absolvenți este o oportunitate de a înțelege opera în esență, mai ales că la finalul fiecărui spectacol, elevii vor intră în dialog cu regizorul și actorii, iar profesorii de limbă și literatură română sunt încurajați să fie și ei prezenți pentru a se implica în discuții.

Aceasta este o inițiativă Asociației Culturale Teatrul de Copii din Oradea. Prima reprezentație din cadrul turneului va avea loc în această seară în localitatea Marghita, județul Bihor.

Spectacolul face parte din proiectul ”Lecturi Școlare Integrate în Teatrul de Animație”, pentru a sprijini adolescenții defavorizați cultural, social și etnic, care se pregătesc pentru Bacalaureat. După succesul premierei din această vară, artiștii se pregătesc pentru un turneu.

Elevii au acces gratuit, iar profesorii de limba și literatură română sunt invitați să participe, pentru a susține la finalul spectacolului sesiuni de întrebări și răspunsuri pe tema romanului. Dramatizarea a fost realizată de studenți ai Universității din Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite