Spectacol de parfum și culoare. În paradisul trandafirilor, o afacere înfloritoare

Zeci de soiuri de trandafiri oferă, în această perioadă, un adevărat spectacol de parfum și culoare în pepinierele horticultorilor. În județul Alba sunt zeci de cultivatori de trandafiri care în ultimii ani au dezvoltat o afacere înfloritoare. Tradiționalul Festival al rozelor a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.

02 Septembrie 2020, 09:14 (actualizat 02 Septembrie 2020, 21:55) |
În paradisul trandafirilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
Eugen Sepesi are în cultură peste 160 de varietăţi, o parte dintre ele fiind premiate la concursurile internaţionale de profil. Trandafirii pentru flori, sau soiurile ornamentale, trandafirii pentru dulceață și uleiuri esențiale cultivați aici au nevoie de o îngrijire deosebită pentru a-şi dezvălui frumuseţea și prospețimea.

În ultimii ani, printre cele mai solicitate soiuri sunt trandafirii pentru dulceaţă, dar și trandafirii creați de cercetătorii români care fac față cu succes concurenței de pe piața internațională. Ca și la concursurile de frumusețe, ca să intre în competiție cu firmele de elita mondială, trandafirul românesc trebuie să îndeplinească anumite condiții.

În județul Alba sunt zeci de cultivatori de trandafiri care, în ultimii ani, au dezvoltat o afacere înfloritoare.

Cultivatorii de trandafirii întâmpină în ultimii ani și o problemă... spinoasă, lipsa forței de muncă.

Cultivarea trandafirilor este o îndeletnicire străveche în satele din jurul Aiudului. Aici se organizează, în fiecare vară, un Festival al rozelor care atrage iubitori ai florilor din toată țara. În acest an  pandemia a făcut ca sărbătoarea să rămână doar în sufletele cultivatorilor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI