Spectacol de balet despre viața unui dansator rus, scos din programul Teatrului Balșoi din Moscova din cauza legii care interzice propaganda homosexuală

20 aprilie 2023, 15:11

Spectacolul „Nureev” despre viață celebrului balerin urma să aibă în zilele următoare o serie de reprezentații pe scena a teatrului Balșoi. Biletele erau vândute când directorul instituției a anunțat că reprezentațiile au fost anulate.

”Spectacolul „Nureev” a fost scos din repertoriu din cauza noii legi care prevede schimbări în media şi aşa mai departe şi unde este explicit interzisă promovoarea oricăror valori netradiţionale. Acest spectacol, potrivit iubitorilor baletului dar şi a celor care apreciază arta şi moralitatea Teatrului Balşoi, cade sub incidenţa acestei legi. De aceea, în mod natural, imediat după ce legea a fost promulgată teatrul a decis să elimine acest spectacol din repertoriul său”, a spus Vladimir Urin, directorul teatrului.

Legea care interzice orice fel de prezentare a vieții minorităților sexuale, denumită de autorități propagandă LGBT, a fost adoptată în noiembrie anul trecut.

Spectacolul despe viața lui Nureev care a fugit din Uniunea Sovietică în 1961 prezintă și aspecte ale vieții personale a dansatorului, inclusiv relațiile sale amoroase cu alți bărbați. „Nureev’ a fost contestat încă de la premiera din 2017 care a fost amânată de câteva ori după presiuni ale autorităților și proteste ale unor grupări religioase.

S-a jucat ultima oară în 2018 și a fost apoi anulat după ce regizorul Kiril Serebrennikov a fost acuzat de delapidare de fonduri și a stat în arest la domiciliu doi ani. Acuzațiile, despre care mulți spun că au fost motivate politic, au fost ulterior retase. Serebrennikov a criticat apoi deschis războiul din Ucraina, iar toate spectacolele sale au fost scose din programele teatrelor. Regizorul trăiește acum în exil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite