Vals, proiecții pe clădiri și spectacol cu păpuși gigantice în Capitala Europeană a Culturii

19 februarie 2023, 12:39

”Te aștept”, este mesajul aprins pe podul de fier din Iosefin și se adresează turiștilor care vizitează anul acesta orașul de pe Bega.

Instalația a fost creată de Andi Daiszler și se află într-un cartier istoric fascinant.

S-a dansat, s-au făcut fotografii, iar oamenii au admirat un apus de poveste pe podul despre care se spune că ar fi fost proiectat de celebrul architect Gustave Eiffel.

Muzică și dansul merg bine împreună într-un spațiu neconvențional pe care oamenii poate nu îl apreciază, această e esența mesajului ”Te astept”, crede un spectator.

Ioana Hațegan, organizator al evenimentului: Ne-am gândit să colerăm ideea de dans așa că oferim pe acest pod dansuri. Considerăm că e modul nostru a de a contribui la acest weekend minunat care are o energie extraordinară.

Personaje pe cât de cunoscute pe atât de spectaculoase i-au bucurat deopotrivă pe copii și pe adulți. Feți-frumoși, ilene cosânzene și zmei de dimensiuni gigantice au prins viață și au defilat pe străzile orașului de pe Bega, spre bucuria spectatorilor. Cei mai curajoși s-au jucat chiar cu dragonii din povești.

De altfel o mulțime de evenimente au luminat seara la Timișoara. O proiecție de balet pe Palatul Culturii, din Piața Operei, un show al dronelor și un spectacol inedit de muzică și dans la Sinagoga din Cetate.

Seara s-a încheiat cu un spectacol și o proiecție pe fațada Operei, din Timișoara, oferit de balerinii de la Teatrul de Stat german Baden Karlsruhe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă