Specii în pericol. Extinderea orașelor africane reduce habitatul animalelor

17 decembrie 2018, 14:55

Un peisaj care ar primi multe like-uri pe Facebook numai că leii pe care îi vedeți nu sunt deloc fericiți.

La doar câteva sute de metri de hotarul acestei rezervații naturale, singura din lume aflată în proximitatea unei capitale, a fost construit un viaduct.  Zgomotele mașinilor sperie animalele care încep să se manifeste haotic.

În afara parcului terenurile sunt fragmentate. Înainte erau la dispoziția animalelor sălbatice. Când ies din parc, animalele sălbatice ies din habitatul lor.

Din această cauză, leii, în special, care trec hotarul rezervației în căutarea hranei sfârșesc prin a fi împușcați sau chiar otrăviți de localnici.

În toată Kenia mai trăiesc doar 2000 de exemplare de lei. Ca să-i salveze, îngrijitorii rezervației le-au montat dispozitive GPS pentru a fi monitorizați.

Dacă se apropie prea mult marginea parcului sistemul de alertă îi aduce înapoi.

Încercăm să cumpărăm cât mai mult teren în jurul rezervației în special în zona de sud astfel că terenul pierdut prin infrastructură să fie recuperată și păstrată integritatea ecologică a parcului.

Numai ca guvernul kenian a aprobat acum 5 ani un ambițios plan de dezvoltare a infrastructurii fără sa tina seama de rezervație. Astfel, o cale ferata lunga 480 de kilometri traversează parcul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite