Specializați în trecerea migranților peste graniță. Cum au acționat traficanții de persoane din România. Sirieni și kurzi, scoși din țară în schimbul a câte o mie de euro

Afacerile ilegale au viață scurtă! Confirmă acest lucru și ultima rețea de trafic de persoane destructurată de oamenii legii. Se ocupau de migranții ajunși la noi în țară, care aveau însă altă destinație finală - țări din Occident. Un timp afacerea a funcționat, până când grupurile de migranți au devenit din ce în ce mai mari și mai greu de dus peste frontiere. S-au scurs rapid informații și așa au fost prinși capii rețelei.

22 August 2022, 00:16 Știrile TVR |

Doi băcăuani s-au hotărât să facă bani din traficarea de migranți. Au găsit și câțiva colaboratori dispuși să riște chiar libertatea și au scos ilegal din țară în special sirieni și kurzi.

Prima lor mașină a fost o dubă modificată, spun surse judiciare.

După ce au dovedit că se descurcă exemplar, au stabilit și reguli clare pentru toată lumea. Punctul de întâlnire cu migranții era pe terenuri virane, în zone împădurite din apropierea drumurilor. De acolo îi preluau și îi duceau fie în Ungaria, fie în Bulgaria.

La un moment dat, membrii grupării au cumpărat o auto-platformă. Știau că dacă vor face modificări vor reuși să transporte mai mulți migranți peste hotare.

În martie, în frontiera Nădlac, când polițiștii au găsit 10 sirieni ascunși în auto-platforma modificată, a fost prins doar un membru al grupării, dar din acel moment, spun surse judiciare, se crease breșa.

Investigațiile au condus la cei doi lideri ai grupării, care, în urmă cu două zile, au fost arestați.

Oamenii legii spun că modul în care erau transportați migranții le punea viețile în pericol.

În jur de 50 de migranți au fost traficați, dar numai din ce știu anchetatorii. Numărul real poate fi mult mai mare.

Pentru fiecare cetățean străin scos din țară, rețeaua încasa cel puțin o mie de euro.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI