Specialiștii avertizează că locuințele izolate termic prezintă un risc mai mare de aer poluat

Casele izolate termic sunt un risc mai mare de aer poluat
Casele izolate termic sunt un risc mai mare de aer poluat
4 februarie 2020, 16:43

O casă izolată termic modern poate fi însă sursă de boli dacă nu este ventilată corespunzător. Ar trebui ca, la interval de o oră, fiecare cameră a locuinţei să fie aerisită.

„Izolarea termică a locuinţelor este un lucru foarte bun, însă, acest lucru nu trebuie să excludă ventilarea corectă şi periodică a încăperii pentru că o încăpere neventilată creşte riscul de îmbolnăvire. Riscul de infecţii acute, dar şi riscul de infecţii cronice pulmonare şi aici mă refer la cutizarea unui astm bronşic”, a declarat, pentru Mediafax, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București

Specialiştii în construcţie atrag atenţia asupra faptului că fantele de aerisire nu se montează de fiecare dată, aşa cum ar trebui.

„Problema ce a apărut este legată de apariţia noilor tehnologii, ne-am bucurat în momentul în care am putut să ne montăm o tâmplărie termoizolantă care ne asigură o etanşeizare foarte bună a încăperii, dar nu ne-am gândit că această etanşeizare poate să aiba repercusiuni asupra calităţii aerului. producătorii de tâmplărie termoizolantă au gândit o rezolare la această problemă şi au invetat nişte fante de aerisire. Din păcate aceste fante nu se montează pentru că sunt mai scumpe”, a declarat Adriana Ifteme, director Patronatul Societăţilor din Construcţii.

În medie, ne petrecem peste 80% din timp în spaţii închise şi respirăm de 15.000, 20.000 de ori pe zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă