EXCLUSIVITATE

"Specialiști" cu 12 clase. Ce spune un organizator de cursuri de nutriție

Atenție la cine mergeți pentru sfaturi legate de nutriție. Pe internet, mulți se recomandă ca fiind specialiști în diete. Sunt absolvenți de cursuri făcute pe repede-nainte, nu medici care sunt specializați în boli de nutriție. Știrile TVR au stat de vorbă cu un organizator de cursuri de nutriție care susține că cei care termină facultatea de nutriție sau medicii specialiști în boli de nutriție și metabolice sunt mult sub nivelul absolvenților de curs, unii doar cu 12 clase.

01 Martie 2019, 19:04 (actualizat 01 Martie 2019, 19:49) |
Specialiști în nutriție cu 12 clase
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Piaţa e plină de formatori care organizează cursuri de nutriţie. Nu toate informaţiile prezentate corespund însă realităţii.

De exemplu, acești organizatori se laudă cu diplome acreditate de Ministerul Muncii şi Învățământului, pentru tehnician nutriționist, care nu există însă în clasificarea ocupaţiilor din România.

Promit nivelul 4 de calificare specifică celor cu studii superioare, deși în nomenclator tehnicienii au doar nivelul trei, corespunzător studiilor liceale.

O altă iluzie o reprezintă durata cursului de 1080 de ore, care are practic doar 108 ore.

Mai mult, cursanţii ar trebui ca la final de weekend să devină specialiști în diete adecvate afecțiunilor cardiovasculare, hepatice, renale, intestinale sau diabet și să fie la curent chiar cu ultimele noutăți în domeniul tratamentelor anti cancer.

Organizatorul ne-a explicat cum este posibil.

În clasificarea ocupaţiilor din România există nutriţie şi dietetică, titulatură de care se bucură doar absolvenții de studii superioare.

Legea privind exercitarea profesiei de dietetician a fost promulgată încă din 2015, dar normele de aplicare au fost publicate în Monitorul Oficial abia acum două săptămâni.

Odată înfiintat, Colegiul Dieteticienilor din România va fi singurul care va putea elibera dreptul de liberă practică și numai persoanelor cu studii superioare în domeniu.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI