Spaţiile de cazare de la ferma de sparanghel din Austria unde lucrează și români au fost închise de autorităţi, anunță MAE

Autorităţile austriece au închis spaţiile de cazare de la ferma de sparanghel Spargel Sulzmann - Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren din landul Austriei Inferioare, unde lucrează și români. Hotărârea a fost luată în urma sesizărilor Ambasadei României la Viena, arată  Ministerul Afacerilor Externe.

03 Iulie 2020, 21:34 (actualizat 03 Iulie 2020, 22:14) |
Sigla MAE - Ministerul Afacerilor Externe

În urma evaluărilor efectuate de către autorităţile austriece la ferma de sparanghel, Camera de Muncă a landului Austria Inferioară a dispus închiderea spaţiilor de cazare, pe fondul neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare.

Pe 19 iunie, MAE anunţa că, în urma apariţiei în mass-media a unor informaţii despre situaţia unor români care muncesc la o fermă agricolă din landul Austriei Inferioare în condiții dificile şi cu nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat. A întreprins demersuri, în regim de urgenţă, atât pe lângă autorităţile locale, cât şi pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate şi remedierea acestora.

MAE recomandă ca cetăţenii români care se confruntă cu situaţii în care le sunt încălcate drepturile să sesizeze, în timp util, atât misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat pentru solicitarea de asistenţă consulară, cât şi autorităţile competente din statul de reşedinţă pentru facilitarea luării măsurilor care se impun, în conformitate cu legislaţia aplicabilă în materie.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI