Spaniolii vor avea parte de cel mai scump Paște din ultimele decenii

4 aprilie 2023, 22:23

Consumul excesiv de dulciuri și prăjituri nu le va cădea greu doar la stomac, spaniolilor, ci și la buzunar. Cel mai mult s-au scumpit zahărul, untul, laptele și uleiul: între 20 și 50%!

Adică ingredientele principale pentru tradiționalele torrijas, nelipsite de pe masa spaniolilor în Săptămâna Sfântă.

JOSE FERNANDEZ, patiser: Prețul laptelui, a ouălor, făina și uleiul în care le prăjim a crescut. Toate produsele de bază s-au scumpit, așa că nu avem încotro decât să creștem puțin prețurile.

În ciuda eliminării TVA-ului pentru produsele de bază și a scăderii inflației, prețurile alimentelor sunt în continuă creștere.

Unde se resimte mai mult creșterea prețurilor?

În toate produsele, mai ales la cele proaspete, dar și la pește, verdețuri. La carne se simte bine, cam 15-20%.

Totul în general, dulciurile, legumele. Un kilogram de fasole roșie, m-am uitat, era 16 euro. Așa ceva nu îți poți permite, e imposibil.

Chiar și așa terasele sunt pline, iar în magazine e forfotă mare cu pregătirile pentru masa de Paște. Spaniolii nu se mai uită la prețuri, ci vor să se bucure din plin de primele sărbători fără restricții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite