Spaniolii se pregătesc pentru a patra doză de vaccin anti-COVID. În Germania, numărul infectărilor a crescut masiv în ultimele două săptămâni

17 iunie 2022, 20:58

Spania are cea mai mare rată de vaccinare din Europa, iar din toamnă toată populația va fi chemată pentru cea de-a 4-a doză care va include și tulpina Omicron. Părerile sunt însă împărțite. Inclusiv medicii cred că nu este necesară o nouă imunizare în masă.

În Spania, vaccinarea se va face pe etape de vârstă, în ordine descrescătoare.

“Dacă trebuie, o să ne vaccinăm, nu?”

“Nu e necesară. 3 sunt suficiente”

“Am rezerve”.

Deja persoanele de peste 80 de ani sau cu boli grave precum cancer primesc cea de-a patra doză. Unii medici nu cred că este necesară vaccinarea întregii populații.

MARCOS LOPEZ, medic: Credem că populația este protejată. Credem că variantele SARS-CoV-2 sunt controlate.

JUAN ANTONIO SANZ, medic: Am dubii serioase despre necesitatea administrării celei de-a patra doze întregii populații.

În Germania, numărul infectărilor a crescut masiv în ultimele două săptămâni. E vorba de un val COVID de vară, spun autoritățile. Se recomandă purtarea măștii în spații închise, dar guvernul de la Berlin nu mai ia în calcul ideea vaccinării obligatorii.

KARL LAUTERBACH, ministrul Sănătății, Germania: Nu vom mai încerca să introducem vaccinarea obligatorie. Asta nu o vom face. Dar vor fi campanii de vaccinare, pentru cei care încă nu s-au vaccinat. Trebuie să luăm în serios acest val pandemic de vară, dar nu e cazul să ne alarmăm. În primul rând, e vorba de Omicron, variantă mai puţin periculoasă ca Delta.

Și în Marea Britanie și Portugalia a crescut numărul de infectări, iar specialiștii spun că cele două subvariante OMICRON – BA 4 și BA 5 – vor deveni în curând dominante, dar se crede că nu sunt mai periculoase ca acelea care au circulat până acum.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă