Spaniolii critică decizia justiției într-un celebru dosar de viol. Judecătorii nu au considerat cazul drept „agresiune sexuală”, pentru că victima era sub influența alcoolului și a drogurilor

1 noiembrie 2019, 20:07

Faptele au fost comise în 2016, într-o fabrică abandonată din orașul Manresa, unde 5 tineri au abuzat o minoră de 14 ani.

Pe parcursul anchetei, procurorii au decis să ridice acuzația la nivelul de agresiune sexuală, motivând că indiciile probează faptul că fata ar fi fost obligată și amenințată.

Sentința instanței a respins însă propunerea Parchetului și i-a condamnat pe 5 dintre acuzați la pedepse cu închisoarea între 10 și 12 ani doar pentru abuz sexual.

Judecătorii spanioli au stabilit că acuzația de agresiune sexuală nu se confirmă, pentru că victima era sub influența alcoolului și consumase droguri.

Acest caz a provocat reacții puternice din partea sectorului feminist spaniol, care cere modificarea urgentă a Codului Penal și eliminarea diferenței dintre pedepsele aplicate pentru acuzații de agresiune sau abuz sexual.

Pe lângă ispășirea pedepsei, cei 5 condamnați trebuie să plătească victimei despăgubiri în valoare de 12 mii de euro fiecare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite