Spaniolii au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari

9 octombrie 2022, 08:20

Pompierii s-au luptat vara aceasta pentru a stinge sute de mii de hectare pârjolite de incendii. Acum au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile.

În momentul acesta avem contracte ca și când am lucra ca vânători, șoferi sau grădinari, nu se mai poate! Suntem pompieri forestieri și cerem dreptate pentru că facem un serviciu pentru societate, aspus o femeie pompier.

Este o profesie foarte grea și o persoană de 68 de ani nu poate sta lângă un incendiu. De aceea cerem ca vârsta de pensionare să fie la 60 de ani, la fel ca pompierii din alte părți ale lumii, a adăugat alt protestatar.

Și sindicatele au ieșit în stradă pentru a cere majorarea salariilor cu cel puțin 3,4% până la finalul anului, deși Guvernul a promis o creștere de 9 procente de anul viitor.

Pentru a face rost de bani a fost majorată însă baza de impozitare la 8,6%, iar patronatele spun că măsura va falimenta afacerile mici.

Oamenii simt că situația se deteriorează, inflația crește. Salariile noastre nu țin pasul cu inflația. În fiecare zi când cumperi ceva se simte scumpirea, a spus un cetățean spaniol.

Pe 3 noiembrie sunt anunțate noi proteste în toată Spania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite