Spaniolii și italienii, fără mască în aer liber. Părerile britanicilor sunt împărțite în privința strategiei lui Boris Johnson de ridicare a tuturor restricțiilor din 21 februarie

11 februarie 2022, 19:21

Spaniolii pot respira fără mască în aer liber, însă multă lume alege să o poarte în continuare.

Masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

Marea majoritate a regiunilor din Spania au renunțat la certificatul COVID.

Cu mască mă simt protejată, în special când e multă lume în jur și voi continua să o port. În locurile în care probabilitatea de a mă contagia este mică, evident că o voi da jos.

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, restricția a fost eliminată și din școli, dar nu în totalitate.

Oana Dobrescu, corespondent TVR în Spania:După aproape doi ani, elevii își vor putea da masca jos la școală, însă doar în pauze și în curtea școlii. Din obișnuință însă, mulți elevi o poartă în continuare peste tot.

De astăzi, italienii nu mai trebuie să poarte mască în exterior, ci doar să-și acopere nasul și gura dacă stau în locuri aglomerație. În interior și în transportul în comun, masca rămâne obligatorie.

Părerile britanicilor sunt împărțite în privința ridicării tuturor restricțiilor începând cu 21 februarie.

Noua strategie a premierului Boris Johnson este „să învățam să trăim cu virusul”.

E un joc cu viaţa oamenilor. Încă avem 300 de morţi pe zi. E de-abia februarie, ar fi trebuit să aştepte până la vară sau până la primăvară„.

Sunt total de acord. Oamenii trebuie să se întoarcă la viaţa normală. Virusul e un pretext pentru ca unii să facă bani, noi vrem să fim liberi„.

Organizația Mondială a Sănătății are o poziție prudentă și avertizează că pandemia mai durează.

Soumya Swaminathan, coordonator OMS: Ştim că vor mai fi variante, variante îngrijorătoare, deci nu suntem la finalul pandemiei„.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că vaccinul a salvat nenumărate vieți, iar măsurile de relaxare de acum sunt posibile datorită vaccinului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite