Spania va folosi din luna mai pașaportul de vaccinare. Serbia a pregătit un certificat digital pentru călătorii

10 martie 2021, 20:46

Cu turismul decimat de pandemie, spaniolii își pun toate speranțele în sezonul estival 2021. Rezervările sunt la un nivel record dar incertitudinea încă persistă.

Autoritățile speră ca odată cu introducerea pașaportului de vaccinare să poată ridica restricțiile și să reactiveze turismul. Dar în același timp susțin că acesta nu va fi discriminatoriu și nu va fi interzis accesul celor care nu s-au imunizat încă.

Pașaportul digital de vaccinare ar putea deveni o realitate în Spania odată cu organizarea târgului internațional de turism de la Madrid, din 17 mai, susține ministrul Turismului. Data coincide și cu ridicarea interdicțiilor de călătorie pentru cetățenii din Regatul Unit. Deja sute de britanici și-au rezervat vacanțe în stațiunile de la Marea Mediterană.

Și sârbii vor să reia turismul și călătoriile, așa că au pregătit un certificat digital. Acesta nu este un pașaport verde, așa cum se discută la nivelul Uniunii Europene, a ținut să precizeze ministrul Turismului, ci un document de călătorie care conține doar informații strict legate de COVID.

Acest document va fi disponibil și în variantă digitală pe telefonul mobil iar autoritățile sârbe negociază acceptare acestuia cu mai multe state, printre care Grecia, Cipru și Israel.

Pe 17 martie, Uniunea Europeană urmează să prezinte un pachet de măsuri legislative pentru reluarea călătoriilor, care vor include și chestiunea pașaportului de vaccinat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite