Spania. Supermarketurile au rămas fără stocuri din cauza grevei transportatorilor. Unii comercianți au raționalizat vânzarea mărfurilor

22 martie 2022, 07:23

După criza uleiului de floarea soarelui generată de războiul din Ucraina, au început să dispară de la raft fructele, legumele, peștele, carnea proaspătă și alte produse esențiale. Și asta pentru că transportatorii sunt în grevă de mai bine de o săptămână din cauza creșterii preturilor la carburanți.

Din cauza crizei transportatorilor fabricile de lapte și-au suspendat activitate, în magazine stocurile sunt aproape epuizate, la raft se mai găsesc doar câteva sortimente iar vânzarea a fost raționalizată la 6 cutii pe zi.

Inflația în Spania a ajuns la 7,6% și toate produsele s-au scumpit din cauza creșterii prețurilor la energie și carburanți. Și fermierii au ajuns la fundul sacului. Nu mai fac față costurilor de producție iar cerealele pentru animale sunt din ce în ce mai puține.

Transportatorii susțin că în acest moment un plin de o mie de litri este mai scump cu 300 de euro, iar costul pentru un camion la final de luna este cu 2000 de euro mai mare. Și populația este nemulțumită de creșterea prețurilor la energie, carburanți și alimente și sunt anunțate noi proteste în mai multe orașe din Spania.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă