Spania se confruntă cu cel mai fierbinte început de octombrie de când există măsurători. În Insulele Canare, canicula a dus la închiderea școlilor

Caniculă în Insulele Canare
Caniculă în Insulele Canare
12 octombrie 2023, 14:57

Este arșiță sufocantă de o săptămână în Insulele Canare. Zeci de elevi au ajuns de la școală, la spital după ce li s-a făcut rău de căldură.

Santiago Santana, director de liceu: De marți, de săptămâna trecută, când a început canicula, în fiecare zi am avut cinci sau șase elevi cu lipotimie, mici cazuri de leșin și uneori cazuri mai grave, pentru care au fost trimiși la centrul de sănătate.

Letizia Cazarola, profesoară: Este complicat, am observat că elevii sunt foarte irascibili. Nu se pot duce la locul de joacă sau la educație fizică din cauza caniculei, nu au activități. Îi afectează și în clasă, pentru că sunt în jur de 25 de copii. Este complicat. În fiecare zi erau mai obosiți și nu se simțeau bine, aveau dureri de cap, dureri de stomac.

Inițial, profesorii au decis reducerea numărului de elevi în clase, însă fără rezultat. Așa că autoritățile au decis să suspende cursurile până săptămâna viitoare. Părinții, în schimb, au fost nevoiți să găsească soluții pentru cei mici.

De duminică sunt anunțate ploi, iar temperaturile vor începe să scadă. Spania se confruntă cu cel mai fierbinte început de octombrie de când există măsurători.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă