Spania redeschide o centrală pe bază de cărbune pentru a echilibra producția de energie

25 noiembrie 2021, 08:31

Spania s-a alăturat pactului european pentru reducerea emisiilor de carbon din atmosfera și a hotărât închiderea tuturor centralelor pe cărbune până în 2030. Cele mai multe au fost deja închise încă din 2019. Însă creșterea prețurilor la electricitate și gaz a determinat unul dintre cei mai mari producători de pe piață spaniolă să redeschidă una dintre centrale.

„Cerem în continuare investiții și ceea ce s-a promis că se va construi aici o instalație de co-incinerare, stație de pompare, instalație de hidrogen, toate aceste tehnologii care ar trebui să înlocuiască funcționarea acestei centrale pe cărbuni”, declară MARCOS PRIETO, membru în Sindicatul Angajaților din ENDESA.

„Tranziția energetică fără măsuri reale, planificate este o greșeală. Deci Spania își asumă un cost energetic pe care nu și-l poate permite în comparație cu alte țări europene”, spune FRANCISCO CONDE, deputat în Parlamentul Galiciei.

Reprezentanții Centralei au declarat că această va funcționa doar o săptămână până la echilibrarea producției de energie. Guvernul Spaniei și-a propus să investească în energie verde în următorii 3 ani o sută de milioane de euro din fondul de reconstrucție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă