Spania poate deveni un hub pentru exportul de gaze naturale către țările europene care încearcă să-și reducă dependența de energia rusă

Pedro Sanchez
Pedro Sanchez
27 iulie 2022, 19:32

„Spania este o țară solidară, este o țară responsabilă. Și vom face tot ce putem, asta i-am spus prim-ministrului [polonez] [Mateusz] Morawiecki, precum și Comisiei UE și statelor membre, astfel încât Europa să nu devină ostaticul energetic al lui Putin”, a spus Sánchez în cadrul unei conferințe de presă susţinută împreună cu omologul său polonez.

Sánchez a spus că 30% din capacitatea totală de regazificare a Europei se află în prezent în Spania, adăugând că țara sa și-a mărit deja capacitatea de export de gaze și este dispusă să o crească și mai mult.

„În iunie anul trecut, 20% din importurile de gaze naturale lichefiate sosite în Spania au fost exportate în alte țări din Uniunea Europeană”, a spus Sánchez, adăugând că Spania a cerut Comisiei UE și țărilor vecine să mărească capacitatea de interconectivitate pentru a putea fi mai bine integrate și să exporte mai mult gaz pe piața energetică a UE.

Sánchez a mai spus că incertitudinea și amenințarea date de războiul din Ucraina ar trebui contracarate prin consolidarea Uniunii Europene.

„Astăzi, mai mult decât oricând, este important să rămânem uniți în jurul valorilor comune care alcătuiesc esența Europei și pe care Putin le pune sub semnul întrebării prin invadarea ilegală, nelegitimă și nedreaptă a Ucrainei”, a spus Sánchez.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite