Spania: O înaltă curte decide în favoarea unui bărbat amendat după ce a mers gol pe stradă

Nuditate
Nuditate
3 februarie 2023, 21:16

Într-un comunicat, înalta curte a regiunii a declarat că a anulat o hotărâre a primei instanţe care l-a amendat pe bărbat pentru că s-a plimbat în pielea goală pe străzile din Aldaia, un oraş de la marginea capitalei regionale.

Curtea, însă, a recunoscut un „vid legal” în legea spaniolă privind nuditatea publică.

Alejandro Colomar, în vârstă de 29 de ani, a fost filmat sosind la tribunal şi purtând doar bocanci înainte de a i se cere să pună mai multe haine pe el pentru a intra în clădire. La procesul său, el a susţinut că amenzile i-au încălcat dreptul la libertate ideologică.

El a declarat pentru Reuters că a început să se dezbrace în public în 2020 şi a primit mai mult sprijin decât insulte când se plimba gol, deşi o dată a fost ameninţat cu un cuţit.

„Amenda nu are niciun sens”, a spus el. „M-au acuzat de exhibiţionism obscen. Conform dicţionarului aceasta implică intenţie sexuală şi acest lucru nu are nimic de-a face cu ceea ce făceam eu”, a adăugat el.

Nuditatea publică este legală în Spania din 1988. Oricine poate umbla gol pe stradă fără a fi arestat, dar unele regiuni precum Valladolid şi Barcelona au introdus propriile legi pentru a reglementa practicarea nudismului, mai ales departe de plajă. Instanţa a remarcat că Aldaia nu are nicio lege care să interzică nudismul.

Tribunalul din Valencia a decis că Colomar „s-a limitat să rămână sau să circule gol în momente diferite pe două străzi diferite din Aldaia” şi comportamentul său nu a implicat o „alterare a securităţii cetăţenilor, a liniştii sau ordinii publice”.

Sursa Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă