Spania intenționează să acorde mai multe vize temporare de muncă

Spania caută lucrători în mai multe domenii
Spania caută lucrători în mai multe domenii
3 iunie 2022, 18:23

Spania relaxează regimul vizelor pentru a face faţă cererii de forţă de muncă, pentru că este criză de angajaţi în turism, construcţii, agricultură şi industria de înaltă tehnologie.

Jose Luis Escriva: ministrul Securităţii Sociale şi Migraţiei: ‘Evaluăm diferite aspecte ale legii migraţiei şi unde poate fi ameliorată pentru a răspunde blocajelor de pe piaţa muncii’.

Turismul spaniol înregistrează o relansare puternică, dar companiile nu reuşesc să găsească chelneri sau personal de curăţenie pentru hoteluri, arată rapoarte ale organizaţiilor patronale şi ale firmei de consultanţă S&P Global.

Sondajul lunar în rândul directorilor de achiziţii publicat vineri de S&P arată că, deşi cererea în domeniul serviciilor a crescut în mai, companiile nu au putut face faţă conform aşteptărilor, din cauza dificultăţilor de a găsi angajaţi.

Insuficienţa forţei de muncă ameninţă şi proiecte în valoare de miliarde de dolari finanţate de Uniunea Europeană, pe care guvernul de la Madrid contează pentru a readuce economia naţională la nivelul de dinainte de pandemie.

Economia spaniolă a fost cel mai grav afectată de epidemie în zona euro: a înregistrat o recesiune de 20% în 2020.

Șomajul este în continuare ridicat (13.65%), dar pandemia a atras mai mulţi angajaţi în economia legală, deoarece pentru încasarea de compensaţii la concediere este nevoie de contracte legale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă