Spania: În Madrid a fost construit în trei luni cel mai mare spital dedicat pacienților covid

1 februarie 2021, 20:42

De la începutul anului, zeci de medici și asistenți au fost detașați la spitalul Isabel Zendal din Madrid, unde ajung zilnic câte 100 de bolnavi cu covid. Antonio este unul dintre cei care au învins boala, după trei săptămâni de spitalizare. Deși lucrează la rândul lui cu pacienți infectați, experiența în spital l-a marcat.

Spitalul a costat 100 de milioane de euro și a fost construit special pentru a reduce din presiunea celorlate unități sanitare, ajunse aproape de colaps. În jumătate din Spania, internările la ATI au crescut cu peste 40 la sută.

Din cauza că spitalele sunt pline cu pacienți covid, în Catalonia, dar și în alte comunități autonome, un sfert dintre intervențiile chirurgicale au fost amânate, iar de săptămâna aceasta au intrat în vigoare noi restricții în toată țara.

Aproximativ două milioane de locuitori din regiunea Madridului sunt izolați, iar personalul sanitar din peste 6000 de cabinete stomatologice și farmacii vor efectua teste pentru a ajuta la depistarea rapidă a celor infectați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite