Spania, Franţa şi Italia, ţările europene cel mai afectate de pandemie, se pregătesc de revenirea treptată la normalitate

28 aprilie 2020, 09:49

Străzile Italiei continuă să fie pustii, dar lucrurile se vor schimbă. De lunea viitoare se redeschid parcurile, oamenii vor avea libertate de mișcare în interiorul provinciei unde locuiesc și se va relua activitatea în industria prelucrătoare și în construcții. Și este doar începutul acestei așa-numitei faze a două de relaxare a restricțiilor.

”De pe 18 mai vom redeschide muzeele, galeriile de artă şi bibliotecile şi se va permite reluarea antrenamentelor pentru sporturile de echipă. Estimăm că de la 1 iunie se vor redeschide barurile şi restaurantele, frizeriile, saloanele de înfrumuseţare şi de masaj”, spune Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Școlile rămân însă închise până în septembrie și nu știe când se vor relua competițiile sportive.

„Viață a revenit!” este mesajul din vitrină acestui magazin de încălțăminte din Praga. În Cehia, s-au redeschis toate magazinele mai mici de 2500 de metri pătrați, cu excepția celor din mall-uri.

Cred că se va putea reveni la normal dar nu înainte de deschiderea graniţelor şi întoarcerea turiştilor care ne cunosc şi cumpără de la noi.

Și-au reluat activitatea și școlile de șoferi,sălile de sport și bibliotecile. Florariile și frizeriile din Elveția și Serbia primesc din nou clienți, iar în Bulgaria s-au redeschis parcurile și grădinile publice. În toate aceste cazuri, se acceptă un număr limitat de oameni și se impune respectarea regulilor de igienă și distanțare socială.

Și Franța se pregătește de relaxare după dată de 11 mai, când expiră carantină. Se știe că reîncepe școală restul planului de ieșire din izolare urmând să fie prezentat mâine în parlament. Pentru unii parizieni însă izolarea este tot mai greu de suportat. Poliția a fost nevoită să trimită acasă câteva sute de persoane care au încins o petrecere în stradă pe acordurile muzicii care se auzea de la un balcon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite