Spania extinde plafonarea creşterii preţului reglementat al gazelor

Ministrul Energiei din Spania Teresa Ribera
Ministrul Energiei din Spania Teresa Ribera
18 octombrie 2022, 17:06

Măsura, care se aplică tuturor gospodăriilor care folosesc preţuri reglementate, indiferent de venit, a fost aprobată alături de un plan ce vizează cheltuirea a încă trei miliarde de euro pentru a-i ajuta pe consumatorii vulnerabili.

Creşterile de preţ pe segmentul părţii reglementate de stat a pieţei sunt ajustate acum trimestrial şi nu pot depăşi 15%. Acest nivel de preţ, de aproximativ 0,06 euro pe KWh, este mult mai scăzut decât cel de pe piaţa liberalizată.

„Extindem beneficiile tarifelor la gaze pentru micii consumatori, indiferent dacă sunt IMM-uri sau familii”, a declarat Ribera.

Pachetul aprobat marţi face parte dintr-un plan mai amplu de combatere a inflaţiei, în urma majorării preţurilor energiei, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, Guvernul de la Madrid a aprobat un nou tarif pentru a proteja 1,7 milioane de familii care trăiesc în clădiri cu încălzire centrală. Aceste gospodării trebuie să aibă instalate contoare individuale înainte de septembrie 2023 şi să nu consume mai mult decât media din ultimii cinci ani.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă