Spania este țara cu cele mai multe restaurante Michelin

8 aprilie 2017, 12:07

A’barra este un restaurant deschis în urmă cu opt luni, dar are deja o stea în ghidul Michelin. Cu toate ca patronii mai dețin un local premiat în Madrid, managerul mărturisește că nu are o formulă specială pentru inspectorii trimiși de ghid.

Șeful bucătăriei este ajutat de o echipă în care fiecare are dreptul la o opinie, atunci când o comandă pleacă spre masa clientului.

Ca să ofere un gust cât mai natural, restaurantele Michelin se aprovizionează direct de la producători. Costul unui meniu variază între 90 și 120 de euro și include de la 7 la 14 feluri, pregătite chiar în fața clienților.

O stea Michelin se obține cu greu, dar efortul este răsplătit apoi prin faimă și printr-o clientelă tot mai bună.

„În România sunt multe restaurante de lux, însă niciunul nu a primit până acum măcar o stea Michelin”

Spaniolii se mândresc cu o tradiție culinară apreciată în toată lumea. Numai în Madrid sunt 13 restaurante cu stele Michelin, iar în toată Spania prestigiosului ghid a acordat alte 156.

Lista cu cele mai apreciate restaurante o fac 12 inspectori care mănâncă în 250 de locuri din Spania și călătoresc 150 de zile pe an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă