Spania: Autoritățile au impus restricții în Mallorca din cauza turiștilor care nu respectă regulile sanitare

16 iulie 2020, 08:51

Distracția e în toi în Mallorca, una dintre insulele spaniole, cunoscută pentru plajele exotice. Nici măcar obligativitatea de a purta mască peste tot nu le strică cheful petrecăreților

Autoritățile au impus restricții din cauza turiștilor care nu respectă regulile sanitare, de teamă că numărul focarelor ar putea crește. Au interzis scaunele tip bar, vânzarea paharelor și paielor de unică folosință, dar și a sticlelor cu băutură mai mari de 0,5L. Au închis toate barurile, discotecile și magazinele de pe mai multe străzi și plaje cunoscute pentru viață de noapte.

”Le cerem cetățenilor și grupurilor de turiști care ne vizitează să respecte măsurile stabilite de Guvernul regional, altfel să nu vină!”, spune Iago Negueruela, consilier în Guvernul Insulelor Baleare.

Noul decret a scos în stradă sute de patroni de cluburi și comercianți din Mallorca. Nemulțumirea crește și în Catalonia, unde autoritățile au modificat legea sănătății pentru a putea ține în case locuitorii din LLeida și alte 7 municipii. Practic au limitat activitățile permise în timpul pandemiei.

Restricțiile sunt valabile pentru următoarele două săptămâni și afectează 160 de mii de persoane, dintre care peste 20 de mii sunt români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Spania dă energie electrică aproape gratuit cetățenilor