Spania a redeschis graniţele pentru toţi turiştii vaccinaţi, cu excepţia celor din India, Brazilia şi Africa de Sud. Au fost redeschise și porturile turistice pentru nave de croazieră

8 iunie 2021, 07:49

Cele mai aglomerate aeroporturi au fost Barajas din Madrid și cel din Palma de Mallorca.

Condițiile de călătorie au fost actualizate cu doar 48 de ore înainte, așa că mulți au făcut și testul Covid chiar dacă erau vaccinați ca să fie siguri că nu vor avea probleme.

Autoritățile sanitare au adăugat în ultimul moment pe lista vaccinurilor acceptate variantele chinezești Sinopharm și Sinovac, însă nu și Sputnik V. Așa că turiștii vaccinați cu serul rusesc vor trebui să prezinte un test Covid negativ.

Din cauză că testele PCR erau de multe ori mai scumpe decât biletele de avion, Spania permite acum și accesul cu teste rapide de antigeni, care sunt mult mai economice. Străinii care provin însă din țări aflate pe lista verde nu au nevoie nici de test, nici de certificatul de vaccinare.

O dată cu ridicarea restricțiilor de călătorie, Spania și-a deschis și porturile turistice pentru nave de croazieră.

După mai bine de un an, prima navă de croazieră cu 650 de pasageri la bord este așteptată deja în portul din Valencia, cu măsuri stricte de siguranță. Nava va acosta doar în porturi naționale, iar turiștii vor putea face vizite în oraș iî grupuri restrânse și fără a intra în contact cu locanicii.

Numai Comunitatea Valenciana a pierdut anul trecut 60 de milioane de euro după suspendarea croazierelor.

Premierul Pedro Sanchez se așteaptă ca vara aceasta să vină în Spania în jur de 10 milioane de turiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite