Spania a depășit jumătate de milion de cazuri de coronavirus. De luni intră în vigoare noi restricții în regiunea Madridului. Autoritățile vor apela la armată în anchetele epidemiologice

6 septembrie 2020, 12:48

Autoritățile sanitare din Madrid au interzis reuniunile cu mai mult de 10 persoane. În baruri, restaurante și terase, distanța va fi de un metru și jumătate între scaune și nu între mese, ca până acum.

Accesul în parcurile de distracții, cinematografe, biserici și în sălile de evenimente se va reduce la 60% din capacitate.

În plus, nunțile și botezurile se vor sărbători fără dans sau bar de cocktailuri.

Spania este lider european la numărul de infectări. 25 de municipii sunt în carantină, barurile și restaurantele au fost închise, iar localnicii nu ies din case decât pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau pentru alte activități esențiale.

Autoritățile au anunțat noi restricții și pentru alte regiuni din țară.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „Comunitatea Valenciană a anunțat că de luni va prelungi restricțiile pentru încă trei săptămâni. Cele mai importante se referă la interdicția de a fuma pe stradă, închiderea discotecilor, limitarea reuniunilor de familie și a accesului în baruri și restaurante. În plus, restricțiile se vor extinde și la sălile de jocuri și la agențiile de pariuri„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă