Spania: Ultima prelungire a stării de urgență, la vot în Parlament. Puteri exclusive pentru guvernele autonome în gestionarea măsurilor sanitare de siguranță

3 iunie 2020, 07:43

În Spania, 32 de milioane de persoane se bucură de privilegiile oferite odată cu intrarea în faza a doua de relaxare a restricțiilor.

Pe lângă restaurante și mall-uri, s-au redeschis cinematografele, teatrele și muzeele, cu accesul restricționat la 30% din capacitate, termoscannere și gel dezinfectant.

În Catalonia, localitățile aflate în faza a doua au hotărât să redeschidă școlile pentru elevii de liceu cu doar 15 copii în clasă. Prezența nu este însă obligatorie. Cei care au dorit au putut opta în continuare pentru cursurile on-line.

Autoritățile sanitare au anunțat că vor suplimenta cu 30% transportul urban pentru a le permite călătorilor să mențină distanța de siguranță.

Ministrul Transporturilor a anunțat că, de săptămâna viitoare, se va putea circula și între provincii.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „Consiliul de miniștri a votat pentru prelungirea stării de urgență până pe 21 iunie, când Spania ar trebui să intre în noua normalitate. Dacă va fi aprobată și în Parlament, această ultimă prelungire va da puteri exclusive guvernelor autonome să gestioneze măsurile sanitare de siguranță„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite