Spania. Marile firme îşi mută angajaţii valoroşi în Malaga

25 decembrie 2019, 12:43

Pe lânga faptul că este o destinație turistică importantă, Malaga atrage în ultimii ani și companii internăționale de vârf. Multe dintre acestea au sedii centrale în regiuni friguroase din nordul Europei sau în Statele Unite ale Americii și ajung să-și premiaze angajații valoroși cu posibilitatea de a munci într-o zona mai caldă, unde își pot aduce și familia.

Pentru cã firmele au nevoie sã capteze cei mai buni angajaţi. Şi aceştia ştiu cã, acum, pot sã lucreze de oriunde dacã au o conexiune de internet. De aceea aleg locuri agreabile, iar Málaga oferã acest lucru.
Primăria orașului spaniol a creat și un birou special pentru sprijinirea companiilor care vor să se stabilească în zonă.

Majoritatea sunt firme din domeniul tehnologiei precum Oracle, Google, Dekra. Sunt firme multinaţionale foarte mari. Prezența acestor investitori creează locuri de muncă și oportunități de practică pentru studenții de la Universitatea din Malaga.

Studenţii capãtã astfel experienţã de viaţã, experienţa de a se deplasa, de a face practicã la o companie internăţionalã şi toate acestea dau multã valoare unui CV atunci când o tânãrã sau un tânãr se prezintã la un interviu.
Toate acestea nu ar fi fost posibile însă pentru Malaga, fără o infrastructură de transport de invidiat. Aeroportul are 150 de rute internaționale și aproape 19 milioane de pasageri pe an.
Pe lângă cursele aeriene, unele chiar și cu România, Malaga are și conexiuni directe pe calea ferată cu Madridul și cu Barcelona, iar portul este vizitat frecvent de marile vase de croazieră care aduc mii de turiști.

Málaga se laudã cu o infrastructurã  de transport modernã, care oferã legãturi rapide cu Madridul şi alte capitale europene şi acesta este un avantaj decisiv pentru firmele care decid să investească aici.
De la Málaga, de pe Costa del Sol, pentru TVR, Felix Damian.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Valencia Fallas: Printre cele mai frumoase opere efemere din Europa