Spania: Liderul socialist Pedro Sanchez nu a primit sprijinul parlamentar pentru învestirea noului guvern

26 iulie 2019, 08:00

Cu 155 de voturi împotrivă, 67 de abțineri și doar 124 de voturi în favoarea sa, Pedro Sanchez a pierdut pentru a doua oară posibilitatea de a continua în fruntea guvernului de la Madrid.

Socialiștii spanioli au ratat șansa de a guverna, după ce formațiunea cea mai apropiată din punct de vedere ideologic, Unidas Podemos, a refuzat să susțină cabinetul Pedro Sanchez.

Meritxell Batet, președintele camerei inferioare a parlamentului: „Pentru că nu a fost formată majoritatea necesară și în consecință candidatul nu obținut votul de încredere al acestei Camere, situația va fi comunicată Majestății Sale, regele.”

Dacă în următoarele două luni niciun partid nu va obține majoritatea pentru a prelua guvernarea, Regele Felipe al VI-lea va fi nevoit să dizolve parlamentul și vor avea loc alegeri anticipate pe 10 noiembrie.

Rafael Simancas, purtător de cuvânt al Partidului Socialist: „Rezultatul care s-a înregistrat conduce țara spre o situație gravă, foarte gravă.”

Pedro Sanchez: „Regret faptul că blocajul parlamentar continuă.”

Analiștii cred că un nou scrutin nu va aduce alte rezultate în parlament, dar ar putea provoca o scădere importantă a prezenței spaniolilor la urne, după ce au fost nevoiți să voteze de 4 ori în ultimii 4 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite