Spania: Instituții prestigioase de învățământ superior și-au anunțat studenții că toate cursurile se țin online până la sfârșitul anului universitar

3 aprilie 2020, 21:26

Diana urmează un Master pentru Intervenție psihologică în situații de criză, urgență și catastrofe, la Universitatea din Madrid.

De 3 săptămâni face cursurile online, însă profesorii le-au propus inclusiv varianta de a suspenda cursurile și de a le relua la anul, în luna martie, de unde au rămas.

Diana Mînzățanu, masterand Psihologie, Universitatea Autonomă din Madrid: „În cazul nostru e un pic mai complicat, pentru că profesorii participă în asistența psihologică a cadrelor sanitare, a familiilor și a pacienților și le este un pic mai greu să pregătească sesiunile, dar ne adaptăm la situația de criză, în ultimă instanță inclusiv s-ar putea îngheța anul școlar„.

Andrei Moldovan, profesor de filosofie la Universitatea din Salamanca: „În Salamanca s-a decis prelungirea chiar și pe luna septembrie, după vacanță, deci se pare că începem și următorul an școlar tot de acasă, e o situație nouă, care presupune o încercare pentru toți, ne adaptăm cum putem, suntem puțin bulversați, căutăm metode de predare online. (…) În plus, în plan familial, situația e diferită pentru fiecare familie, în cazul meu soția e medic, a fost diagnosticată pozitiv, e izolată într-o camera a casei, încercăm să facem față acestei noi situații cum putem„.

În Spania studiază în jur de 1.500 de studenți români.

Aproape toate universitățile publice din Andalucia, Universitatea Autonomă din Barcelona și câteva din Madrid și-au anunțat studenții că toate cursurile se vor ține online până la sfârșitul anului universitar. Însă mii de tineri se află în continuare în căminele din campusurile universitare. Cei mai mulți sunt străini care nu au avut posibilitatea de a pleca acasă, între ei și foarte mulți români.

Administratorii campusurilor au amenajat camere speciale pentru cei care vor avea nevoie să se izoleze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite