Corespondență din Spania

Spania. Identificare facială în loc de card. Este un proiect testat în premieră mondială

Spaniolii au introdus identificarea facială la bancomate. Se aplică deocamdată la o singura bancă, este un proiect testat în premieră mondială și ar putea înlocui în viitorul cât mai apropiat clasicul card care necesită memorarea codului pin. Corespondentul TVR, Felix Damian are detalii.

21 Mai 2019, 10:44 (actualizat 21 Mai 2019, 10:47) |

Bancomatele din Barcelona vor accepta în curând operațiuni realizate prin recunoașterea feței clientului. Deocamdată se vorbește doar de extrageri din cont, iar sistemul pare să fie destul de solid.

Avem un angajat în acest departament care ne-a spus că are un frate geamăn, care nu lucrează pentru noi. Au probat să scoată bani pentru că sunt aproape identici, cu diferențe foarte mici. A fost o ușurare să aflu că sistemul funcționează pentru că mi-au spus că nu a reușit niciunul dintre ei să scoată bani din contul celuilalt. Mașina nu poate fi înșelată, explică Jordi Nicolau, directorul executiv al băncii.

Programul folosit de bancomantele acestei instituții financiare este capabil să compare 16.000 de puncte faciale pentru identificarea clientului.

În prealabil însă, cei care doresc acest serviciu trebuie să meargă la sucursula bancară și să-și înregistreze datele biometrice.

Scanarea feței se poate face doar în câteva minute, iar conducerea băncii susține ca cel puțin 70 la suta din clienții consultați până acum sunt de acord cu accesarea contului pe baza datelor biometrice.

Dacă sistemul își va dovedi fiabilitatea este de așteptat ca acesta să fie accesibil și clienților din alte orașe ale Spaniei.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI