Spania: Crește numărul de cazuri noi Covid, tinerii sunt cei mai expuși la infectarea cu varianta Delta

8 iulie 2021, 13:20

Odată cu vacanța de vară, tinerii spanioli o țin din petrecere în petrecere. Sunt conștienți că nu respectă măsurile de siguranță așa cum ar trebui, dar s-au săturat de restricțîi. Vor să revină la viața de dinainte de pandemie cât mai curând.

„Noi, tinerii, suntem cei care petrecem mai mult, de aceea lumea dă vina pe noi, dar am cam obosit. Nu suntem singurii care se poartă rău, dar trebuie să ne obișnuim cu ideea”.

„Nu cred că este bine, abia așteptăm să revenim la normalitate odată cu vaccinarea, nu înțeleg de ce trebuie să închidă la ora 1, oamenii nu trebuie să plătească pentru greșelile altora. Unii au plecat în vacanță, iar noi trebuie să stăm în San Fermin cu barurile care se închid la ora 1, ne-am cam săturat”.

Incidența la nivel național a depășit 250 de infectări la suta de mii de locuitori, iar în cazul tinerilor este de peste 800 de cazuri.

CAROLINA DARIAS, ministrul Sănătății: „Am observat o creștere importantă a cazurilor, în special în două grupe de vârstă, 12-19 ani și 20-29 de ani, după ce au plecat în vacanța de final de cursuri, au stat în spații închise fără să respecte măsurile pe care ni le-am impus cu toții și care știm că împiedică răspândirea virusului.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri, Catalonia va închide de vineri toate cluburile și barurile de noapte și va interzice petrecerile de stradă. Iar Ministerul Sănătății ia în calcul ca măsura să fie pusă în aplicare la nivel național.

OANA DOBRESCU, corespondent TVR: În Spania, aproape 90 la sută dintre persoanele de peste 40 de ani au primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce procentul în cazul tinerilor între 20 și 29 de ani este de doar 14 la sută.

Din Spania, pentru Telejurnal, Oana Dobrescu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite