Spania: COVID, caniculă și recesiune

31 iulie 2020, 20:42

Poliția a ieșit pe străzi pentru a le atrage atenția oameniilor că masca nu este un accesoriu pentru barbie sau încheitura mâinii, ci trebuie purtată ca să acopere nasul și gura.

În acest moment, Spania face eforturi să țină sub control aproape 500 de focare de coronavirus.

75% dintre acestea sunt izolate și afectează mai puțin de 10 persoane, dar numărul total al cazurilor active se ridică la 6000. Cele mai multe sunt în Catalonia și Aragon, dar virusul este prezent în toate comunitățile.

Autoritățile sanitare din Valencia sunt îngrijorate după ce testele au arătat că virusul, care înainte era prezent în apele reziduale din doar câteva cartiere, s-a extins acum în întreg orașul.

În ultima săptămâna s-au confirmat peste 140 de cazuri importate, deși numărul turiștilor nu este nici la jumătate față de anii trecuți.

Epidemia a afectat dramatic și economia. PIB-ul a scăzut în al doilea trimestru cu 18,5 procente iar țara a intrat oficial în recesiune.

Spaniolii nu luptă doar cu epidemia, ci și cu primul val de căldură din vara această. 40 de provincii sunt sub avertizare cod galben sau portocaliu de caniculă.

Temperaturile vor depăși în timpul zilei 42 de grade, iar seara vor apărea furtuni. Abia de luni căldură se va mai domoli.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite