Spania: Ciocniri între protestatari şi poliţie, după ce guvernul a luat măsuri împotriva separatiştilor

24 martie 2018, 15:00

Manifestațiile de protest au izbucnit la Barcelona la scurt timp după ce alți 5 lideri ai mișcării secesioniste au fost trimiși în arest preventiv. Sute de susținători ai independenței Cataloniei au ieșit pe străzile orașului și au cerut eliberarea suspecților.

Protestatarii au strigat lozinci împotriva Spaniei și justiției spaniole și au ars fotografii cu imaginea șefului statului, Regele Felipe al VI-lea.

Poliția regională din Catalonia a fost nevoită să folosească forța ca să-i împrăștie pe manifestanții care critică arestările dictate de Tribunalul Suprem.

Candidatul la conducerea guvernului regional, Jordi Turull, fostul președinte al parlamentului catalan, Carme Forcadell, și alți 3 foști miniștri au ajuns la închisoare pentru acuzația de rebeliune, după ce au susținut referendumul ilegal de independență, pe 1 octombrie.

Alți patru separatiști catalani se află deja în arest preventiv, iar fostul lider regional Carles Puigdemont și alți colaboratori sunt din nou dați în urmărire prin mandat european de arestare.

Alianța separatistă din Catalonia trebuie să caute un nou candidat pentru conducerea guvernului regiunii, care este administrată de aproape 5 luni de executivul central.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă