SpaceX amână lansarea unei noi tranșe de sateliți din cauza unei furtuni tropicale

Sateliti pe cer
Sateliti pe cer
17 mai 2020, 15:17

Lansarea a fost amânată pentru marţi 19 mai, 09:28 ora locală (07.03 GMT), în cazul în care prognoza meteo va fi favorabilă.

Este vorba de cea de-a opta misiune care îşi propune să furnizeze internet de mare viteză, constant şi la îndemâna tuturor utilizatorilor din orice colţ al lumii prin aceşti sateliţi plasaţi pe o orbită operaţională aflată la 550 kilometri altitudine, ceea ce le va permite conexiuni şi servicii mai bune.

„Echipele SpaceX vor continua să monitorizeze condiţiile climatice de lansare şi aterizare”, a informat compania.

Sâmbătă, s-a format în apropiere de coastele Floridei furtuna tropicală Arthur, prima de anul acesta din bazinul atlantic căreia i s-a dat un nume şi cu 16 zile înainte de începerea sezonului oficial al uraganelor în Atlantic.

Centrul Spaţial Kennedy, din centrul Floridei, spera să reia duminică lansarea sateliţilor din reţeaua Starlink ai SpaceX, de data aceasta fără spectatori la sediul său, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

În total, compania fondată de Elon Musk a solicitat licenţe pentru a trimite până la 42.000 de sateliţi, cifră total ipotetică în acest moment.

SpaceX a reiterat că serviciul său de internet va deveni operaţional în 2020 pentru Canada şi nordul Statelor Unite.

În cazul în care reţeaua se va materializa, SpaceX va avea mai mulţi sateliţi activi decât toţi ceilalţi operatori de pe planetă, civili şi militari, care se estimează a fi în jur de 2.100.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite