Spațiile comerciale din clădirile cu risc seismic, redeschise prin lege

Ce nu a distrus cutremurul, distruge nepăsarea! Zeci de spații comerciale, de la parterul blocurilor cu risc seismic, în care a fost interzisă funcționarea magazinelor, restaurantelor și a cinematografelor au ajuns focare de infecție, chiar în centrul Capitalei. Cum banii de consolidări nu ajung, autoritățile au găsit o soluție de avarie. Redeschid spațiile comerciale, cu excepția celor cu risc iminent de prăbușire, în caz de cutremur.

10 Iulie 2018, 19:53 (actualizat 10 Iulie 2018, 20:20) |
Comerț printre ruine
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Radu Bârcă a lucrat 30 de ani ca proiecționist la cinematograful Scala din centrul București. Este revoltat de starea precară în care a ajuns imobilul.

Cinematograful Scala este doar unul dintre zecile de localuri și afaceri care s-au închis după 2015, pentru că funcționau la parterul blocurilor cu risc seismic. O lege a interzis activitățile cu publicul până la încheierea lucrărilor de consolidare. Cum în multe cazuri reparațiile nu au început, spațiile comerciale au rămas abandonate și sunt în paragină.

Bulevardul Magheru, unul dintre cele mai circulate din centrul București, este, acum, plin de magazine abandonate care devin focare de infecție.

La începutul lunii, parlamentarii au modificat legea și au trimis-o președintelui pentru promulgare. Spațiile comerciale vor fi, din nou, folosite, mai puțin cele din imobilele cu risc seismic de gradul I. Firmele vor primi și bani pentru începerea lucrărilor de consolidare. Specialiștii în imobiliare sunt însă reticenți că magazinele vor fi închiriate prea curând.

Experții mai susțin că, înainte de redeschiderea spațiilor comerciale de la parterul blocurilor cu risc seismic, este necesară și o nouă expertiză a imobilelor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI