Soţul româncei dispărute în avalanşa care a acoperit hotelul din Italia povesteşte despre momentele dinaintea tragediei

Giampiero Parete, soţul româncei dispărute în  avalanşa care a acoperit hotelul Rigopiano din Italia, se află în spitalul Santo Spirito din Pescara, a ieşit din hipotermie şi este în afara oricărui pericol.

20 Ianuarie 2017, 12:42 (actualizat 20 Ianuarie 2017, 16:38) |
Parete Giampiero / FOTO: Facebook

Giampiero Parete a povestit pentru jurnaliştii publicaţiei corriere.it ce s-a întâmplat în momentele dinaintea tragediei.

Copiii luaseră prânzul la 12.30. Giampiero încărca bagajele, în timp ce Adriana, soţia sa asistentă medicală, achita nota la recepţie. Sâmbătă, fiica-mea a împlinit 6 ani, săptămâna viitoare este rândul nevesti-mi, povesteşte Giampiero Parete.  Făcusem deja o petrecere într-un restaurant din Montesilvano. Dar cea mică a vrut să vadă zăpada. Noi am mai fost de două ori la hotelul Rigopiano. Nu trebuia să lucrez, copiii nu aveau absenţe, aşa că puteam pleca pentru trei zile. Am prins un tarif scăzut în timpul săptămânii și ne-am dus, a spus  Giampiero Parete, pentru corriere.it.

Familia sa este destul de cunoscută în Pescara. Tatăl lui Giampiero, Gino, acum pensionar, este proprietarul magazinului de patiserie care-i poartă numele şi se află la câteva sute de metri de spital. Giampiero Parete, în vârstă de 38 de ani, nu lucrează în patiseria tatălui său ci la un restaurant care aparţine fostului său profesor. Adriana, soţia sa, este asistentă medicală. Împreună au doi copii - o fetiţă în vârstă de 6 ani şi un băiat de opt.

Giampiero Parete povesteşte că în scurta vacanţă nu au reuşit să facă nicio plimbare din cauza vremii aşa că au decis să plece spre casa cu o zi mai devreme.

Am pornit motoarele, noi și alte două familii eram în coloană.

La ieşire recepţionera le-a transmis că drumul era acoperit cu zăpadă şi le-a cerut să se întoarcă pentru că urma să ajungă un utilaj de deszăpezire.

Oaspeţii hotelului s-au întors în holul de la recepţie aşteptând. Soţia lui Giampiero şi cei doi copii au ieşit pe terasă, pentru că cei mici se plictisiseră şi voiau să alerge. La un moment dat, Adriana a reintrat în hotel. Avea o durere de cap.

"I-am spus să se așeze pe canapeaua la intrare în timp ce eu mă duc să iau aspirină din mașina pe care o lăsasem în parcare", a povestit Giampiero, pentru corriere.it.

Nu a mai văzut-o de atunci.

A auzit copacii trosnind, apoi un vânt puternic, ciudat. S-a lăsat în jos în jos cu mâinile deasupra capului.

Când s-a ridicat era ameţit. Nu mai vedea hotelul. Şi-a strigat copiii. După un timp a văzut maşina şi a auzit pe cineva strigând. Era Fabio Salzetta, instalatorul hotelului. Acesta se afla în camera cazanului şi fusese protejat de un zid de beton.

În orele în care a aşteptat salvatorii s-a adăpostit în maşină împreună cu administratorul hotelului care fusese şi el surprins de avalanşă în afara hotelului. Parete Giampiero spune că în tot acest timp nu a auzit voci şi tot ce a văzut a fost un perete de zăpadă. Bărbatul a sunat disperat la telefonul soţiei. Nu a răspuns nimeni.

Românca şi băieţelul său, salvaţi.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 7°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 7°C 8°C
CONSTANTA 8°C 5°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 6°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI