Soţul lui Nancy Pelosi, condamnat pentru conducerea automobilului sub influenţa alcoolului

Paul și Nancy Pelosi / Youtube
Paul și Nancy Pelosi / Youtube
24 august 2022, 11:17

Paul Pelosi, în vârstă de 82 ani, care nu a fost prezent la citirea sentinţei, nu va fi însă încarcerat după ce judecătorul i-a scăzut din pedeapsă cele patru zile petrecute în detenţie după arestare, şi i-a ordonat să execute opt ore în serviciul comunităţii în contul zilei rămase, a indicat avocata sa, Amanda Bevins, transmite Reuters.

Paul Pelosi, director al unui fond de investiţii, a fost arestat la sfârşitul lunii mai sub suspiciunea de conducere sub influenţa alcoolului după ce fusese implicat într-un accident rutier în aşa-numitul Ţinut al vinurilor din California.

Soţia sa Nancy se afla în acel moment în statul Rhode Island pentru a ţine un discurs inaugural la Universitatea Brown. Nancy şi Paul Pelosi sunt căsătoriţi din anul 1963.

Conform poliţiei rutiere, Paul Pelosi se afla la volanul un automobil Porsche, fabricat în 2021, şi încerca să traverseze o şosea când vehiculul său s-a ciocnit cu un Jeep condus de un bărbat de 48 ani. Niciunul din ei nu a fost rănit grav.

Potrivit unui acord încheiat cu procurorii, judecătorul Joseph Solga a acceptat ca Paul Pelosi să-şi recunoască vinovăţia doar la acuzaţia de conducere sub influenţa alcoolului cauzatoare de vătămare corporală.

Judecătorul a respins a doua acuzaţie, de conducere cu alcoolemie de peste 0,08 grame/decilitru, limita legală în California, şi vătămare corporală. Această acuzaţie, ca şi cea la care Pelosi a pledat vinovat, se pedepseşte cu cel mult un an de închisoare, a precizat un purtător de cuvânt al biroului procurorului.

Deşi a fost iertat de zile suplimentare de detenţie, Paul Pelosi a fost plasat timp de trei sub probaţiune şi a primit interdicţie pe un an de a conduce o maşină neechipată cu un dispozitiv care împiedică pornirea vehiculului când detectează alcool în aerul expirat.

Soţul lui Nancy Pelosi a mai fost condamnat la plata unor amenzi de aproape 2.000 de dolari şi la despăgubiri de aproape 5.000 de dolari pentru şoferul celeilalte maşini, în contul cheltuielilor medicale şi al pierderilor de salariu.

Biroul procurorului a mai precizat că, pe baza condamnării primite, lui Paul Pelosi i-ar putea fi suspendat permisul de conducere timp de un an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite