Soţii Maleon au băut o cantitate mare de alcool înainte de a se sinucide. Informația apare în raportul medico-legal

27 decembrie 2017, 13:04

Rezultatele necropsiei arată că Anda Maleon avea o alcoolemie în sange de 2,40 grame la mie, iar Bogdan Maleon de 1,70. Cifrele au fost confirmate de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Carmina Pascal, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi: „În urma finalizării analizelor de laborator, s-a stabilit că, la momentul decesului, persoana de sex feminin avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,40 grame la mie, iar bărbatul de 1,70 grame la mie”.

Necropsia a arătat și că cei doi s-au spânzurat la câteva ore distanţă, în dimineața de Crăciun, după ce băuseră împreună. Mai întâi femeia, apoi soțul ei.

Cei doi soţi vor fi înmormântaţi joi, sicriele cu trupurile lor fiind depuse la cimitirul Petru şi Pavel din Iaşi.

În ziua de Crăciun, în jurul orei 16,00, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit spânzurat de o grindă din casă, iar soţia sa, Anda Elena, de 38 de ani, a fost găsită zăcând fără suflare pe podeaua aceleiaşi încăperi.

Potrivit procurorilor, cei doi soţi s-au sinucis în prima zi de Crăciun, la o diferenţă de două – trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 – 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele. Astfel, în mai puţin de 24 de ore au fost contrazise primele ipoteze conform cărora a fost o crimă urmată de sinucidere.

Bogdan Petru Maleon şi soţia sa au fost găsiţi în locuinţa lor de pe strada Alistar, de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun şi nici nu răspundeau la telefon.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului, în urma sesizării făcute prin serviciul 112, nu a mai putut face nimic pentru salvarea celor doi soţi.

Bogdan Petru Maleon era profesor universitar la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza”. Potrivit CV-ului său, a beneficiat de numeroase granturi de cercetare, a luat parte la conferinţe internaţionale şi naţionale, publicând zeci de articole şi volume de specialitate. În perioada 2010 – 2015 a fost directorul Muzeului Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi, iar între 2012 şi 2016 a fost reprezentat al Facultăţii de Istorie în Senatul Universităţii.

Anda Elena Maleon a absolvit Facultatea de Istorie şi masterul de Managementul Afacerilor Mici şi Mijlocii din cadrul FEEA, la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi. Ea a activat în domeniul auto şi financiar, după care a devenit antreprenor şi a participat la scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă. Una dintre firmele deţinute oferă consultanţă pentru scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă, cealaltă fiind o editură. Totodată, era preşedinte al unui ONG, Asociaţia Concept, ce susţine dezvoltarea culturală şi socială a Regiunii de Nord Est.

Cei doi soţi nu aveau copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite