Soţii Iohannis au pierdut definitiv casa din centrul Sibiului – decizie a Curții de Apel Pitești. Reacția șefului statului

22 februarie 2017, 16:06

ACTUALIZARE 17.35 ”Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată”, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al șefului statului, remisă la solicitarea TVR.

”Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești de astăzi. Președintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov”, mai arată reprezentantul Administrației prezidențiale.

ACTUALIZARE 16.00 În noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui au pierdut definitiv procesul cu privire la o casă obţinută în centrul Sibiului.

Casa, în care funcţionează o bancă,  a fost pierdută în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat 16 ani. Soţii Iohannis nu au renunţat însă la imobil. Avocaţii preşedintelui au formulat o contestaţie în anulare.

După mai multe amânări procesul, a fost strămutat la Curtea de Apel Piteşti.

Cu o suprafaţă de 166 de metri pătraţi, casa din centrul Sibiului are o istorie complicată. Statul a preluat-o după ce proprietarii au murit. A fost închiriată şi apoi cumpărată de chiriaşi de la stat în 1997.  După doi ani, casa a fost revendicată şi câştigată în instanţă de un nepot al primilor proprietari, care a vândut-o apoi soţilor Iohannis. Foştii chiriaşi au contestat însă dreptul de moştenitor al nepotului şi au câştigat în instanţă. Prin urmare, contractul prin care soţii Iohannis au cumpărat casa a fost anulat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite