Şosete colorate pentru oameni speciali. Campanii de susţinere şi integrare de Ziua Mondială a Sindromului Down

21 martie 2017, 21:05

Este sportiv Special Olympics şi ştie că prin multă muncă poate ajunge un mare campion. Mihai Neagu se antrenează ca să participe la probele de maraton şi gimnastică. Faptul că are sindrom Down îi dă şi mai multă ambiţie.

Alături de Mihai, alte 300 de persoane au participat la un eveniment organizat la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down. Între ei – şi colegii noştri Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea, reporteri la emisiunea „Fără Prejudecăţi” de la TVR Cluj. Singura producţie media din Europa pentru care lucrează persoane cu această afecţiune.

În mod simbolic, la evenimentul de la Cluj, participanţii aveau şosete colorate, fără pereche.

Cei cu sindrom Down au un cromozom în plus. În loc să aibă doi, la cromozomul numărul 21 au 3 cromozomi. Şosetele au fost alese pentru că dacă ne-am uita la microscop cum arată cromozomii, am vedea că seamănă cu şosetele.

Şi la Bucureşti, angajaţii mai multor companii şi-au pus şosete fără pereche, în semn de susţinere pentru cei care se luptă cu sindromul Down.

La toate întâlnirile la care am fost astăzi am povestit despre campanie şi mi-au promis că se duc repede la magazinul din colţ şi vor susţine şi ei cauza aceasta.

Sindromul Down cauzează probleme de dezvoltare şi deficienţe cognitive – de obicei – moderate, de obicei. Nu-i împiedică pe cei afectaţi să meargă la şcoală, să facă sport şi să lucreze. un tânăr din Statele Unite, absolvent de Conservator, care are această afecţiune, cântă la 7 instrumente.

Iar recent, o tânără din Franţa cu sindrom Down şi-a împlinit visul de a prezenta rubrica meteo la televiziune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă