Sorin Grindeanu: Strategia generală de descentralizare – un proiect extrem de important

12 aprilie 2017, 16:19

ORA 17.00 Ministrul Sevil Shaidehh a explicat, după ședința de guvern, ce presupune descentralizarea pentru fiecare domeniu și minister: „Avantajul descentralizării este de aducere a tuturor serviciilor publice mai aproape de cetățeni. Competențele autorităților locale le discutăm de la anul”.

Potrivit premierului, strategia generală de descentralizare vizează mai multe domenii, respectiv agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație, tineret, sport, activități extrașcolare.

„Astăzi, avem primul proiect de hotărâre care se referă la aprobarea strategiei generale de descentralizare. E un proiect extrem de important”, a declarat Grindeanu, la începutul ședinței de Guvern.

„Vreau să aveți fiecare dintre dumneavoastră discuții în interiorul instituțiilor pe care le conduceți, ale ministerelor, ale agențiilor (…) să nu fie o frână în acest proces de descentralizare pe care o să-l facem și cu voia Ministerului Justiției. Pentru că astăzi aș fi vrut să trecem prin ședința de Guvern ceea ce trebuia să facem legat de faleza de la Tulcea și înțeleg că nu există aviz de la Ministerul Justiției. Poate merg domnii de la Ministerul Justiției și doamnele, care nu și-au dat avizul, să vadă cum arată faleza de la Tulcea și de ce trebuie să treacă la autoritățile locale”, a susținut Grindeanu.

„Sunt și alte exemple, cu taberele și așa mai departe, care au ajuns într-o stare deplorabilă, pentru că unii din aparatul central consideră că trebuie să rămână în continuare în gestiunea instituțiilor centrale. Fac acest apel către dumneavoastră (…) să impuneți acest proces de descentralizare. Lumea îl așteaptă și noi ni l-am asumat”, a punctat Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă