Sorin Grindeanu, întâlnire cu investitorii români: Discuția despre schimbarea metodei de impozitare nu ne-a făcut bine

Premierul Sorin Grindeanu
Premierul Sorin Grindeanu
27 aprilie 2017, 13:20

Sorin Grindeanu a explicat ca investitorii români au nevoie de un cadru fiscal predictibil astfel astfel încât să își facă planuri pe termen lung.

(…) Sunt conștient de faptul că niciun om de afaceri nu poate să-și facă un plan coerent în lipsa unui cadru fiscal stabil și predictibil. Am tot scăzut taxe, am tot scăzut impozite, dar mulți dintre dumneavoastră cred că sunteți bulversați de tot felul de proiecte apărute în spațiul public. Nu vreau să mă ascund după deget și spun direct că toată discuția despre inițiativa privind schimbarea metodei de impozitare, această discuție nu ne-a făcut bine. Am luat deja măsuri ca astfel de inițiative să fie mai bine discutate și evaluate în interior înainte de a se ieși cu ele în spațiul public”, este mesajul pe care l-a transmis premierul Sorin Grindeanu marilor investitori români care au participat la întânirea de la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu a punctat că investitorii români au o pondere importantă în businessul din țara noastră, iar stimularea firmelor cu capital autohton ar duce la investiții mai mari.

(…) Capitalul românesc reprezintă 47% din businessul din România. Sunteți cei mai mari angajatori și plătiți cel mai mare impozit pe profit din țara noastră. Avem nevoie de politici publice care să stimuleze capitalul românesc și să asigure un cadru transparent, stabil și-mi doresc să cât se poate de predictibil în care companiile dumneavoastră să se dezvolte și să aducă valoare adăugată pentru stat și pentru angajații români pe care îi aveți și nu doar români”, a mai spus premierul.

Cât despre infrastructura necesară dezvoltării afacerilor din țara noastră, Sorin Grindeanu s-a angajat în fața investitorilor că Guvernul pe care îl conduce va pune un mare accent pe acest capitol.

”Din punctul meu de vedere prioritatea zero în acest moment este să dăm drumul la investiții și aici vreau să pun accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii. Cred că a venit timpul să facem lucruri concrete. (…) Vreau să sublinez faptul că prioritatea pe care o avem, cea legată de infrastructură, este esențială și pentru Guvernul pe care îl conduc și este esențială și pentru dumneavoastră ca și companii și în dezvoltare ulterioară a dumneavoastră”, a declarat premierul în debutul acestei întâniri.

În plus, Sorin Grindeanu a dat asigurări că legea prevenției care se află în acest moment în consultare publică nu are ca scop închiderea firmelor, ci ”ca aceste firme să funcționeze corect astfel încât să poată contribui la PIB-ul României”.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanți ai Transavia, Bitdefender, Adeplast, Helpnet, Farmec, Banca Transilvania, Altex, Arabesque, Cerealcom Dolj, Christian Tour, Fildas Traiding, Flanco, Gersim Impex, Histria Defense, Network One Distribution, Softwin, Aaylex Prod și S.I.E.P.C.O.F.A.R.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora