Sorin Grindeanu, despre decizia CEDO: “Să facem în şase luni lucruri care trebuiau făcute în ultimii 26 de ani”

Penitenciar. Foto: arhivă
Penitenciar. Foto: arhivă
25 aprilie 2017, 12:35
”Decizia ne obligă ca în cele şase luni să venim cu un plan concret agreat şi de Consiliul de miniştri, dar şi de Guvernul României, astfel încât problema semnalată de către CEDO să înceapă să fie rezolvată, pentru că această decizie vine ca urmare a problemelor existente în penitenciarele din România. Deci, urmare a acestor probleme, avem această decizie care ne dă un termen de şase luni, în care să venim cu aceste măsuri”, a declarat Grindeanu.
Premierul a spus că astăzi a avut o discuţie pe această temă cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. ”Sunt convins că va veni în ritmul potrivit cu acest plan de măsuri, astfel încât în cele şase luni să reuşim să aprobăm acest plan, să facem paşi concreţi şi până la urmă să facem în şase luni lucruri care trebuiau făcute în ultimii 26 de ani”, a precizat Sorin Grindeanu.
Întrebat dacă, în opinia sa, acest termen de şase luni e suficient, şeful Executivului a afirmat: ”Avem timp în cele şase luni să facem acest plan extrem de bine aşezat. Măsurile respective trebuie să fie parte a acestui plan, urmând perioada de implementare. Dar vreau să fie foarte bine aşezate şi tocmai acesta a fost rostul discuţiei mele cu domnul ministru Toader. E timp suficient să facem acest plan de măsuri, să luăm măsuri concrete, nu doar să facem acest plan şi să arătăm că suntem determinaţi în a respecta şi subliniez în a respecta decizia CEDO şi a îmbunătăţi condiţiile din penitenciare, care, iată, nu sunt invenţii, nu sunt lucruri spuse doar de către unii şi alţii, ci azi s-a dovedit că sunt lucruri extrem de grave”.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite