Sorin Grindeanu, reacție după ce Klaus Iohannis a lansat ipoteza amânării rotativei din cauza grevei profesorilor: Poziția noastră e încă de sâmbătă asta

25 mai 2023, 17:13

„E o întărire pe care președintele Iohannis o face față de poziția pe care Marcel Ciolacu și PSD-ul au avut-o în weekend”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă își va da demisia vineri, Sorin Grindeanu a răspuns: Aici cred că va trebui să întrebați pe domnia sa, e un act unilateral, aicea nu pot să spun eu, chiar dacă sunt vicepremier și, să zicem, cu ceva funcții în PSD ce va face domnul prim-ministru.

„Cert este că, probabil, până la acel moment vor mai exista discuții în coaliție apropo și de declarațiile domnului președinte Iohannis, pe care eu le aprob și cu care sunt absolut de acord”, a adăugat Sorin Grindeanu.

„Poziția noastră e de sâmbătă asta”, a reamintit el.

„Noi de sâmbătă am spus, prin vocea președintelui, că e cazul să înghețe toate aceste discuții legate de negocieri, negocieri între partide și pentru noua coaliție, și să încercăm să găsim un dialog constructiv cu cei care se află în grevă, cei din educație, astfel încât să se depășească această etapă”, a mai ținut să explice Grindeanu.

„Mă bucur că președintele a întărit acest lucru”, a conchis el.

CITEȘTE și Klaus Iohannis: Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri. Vom vedea dacă vom reuși să începem procedura mâine sau peste câteva zile, (…) dacă acum, imediat, sau peste o săptămână, două, se face rotația

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite