Sorin Grindeanu: Mi-am vaccinat ambii copii. De fiecare dată am avut mari probleme în a găsi vaccinul

27 aprilie 2017, 11:00

Prim-ministrul a declarat că asigurarea vaccinurilor pentru copii nu trebuie să fie o chestiune care să țină de hazard și rezolvarea lipsei vaccinurilor este esențială.

Dați-mi voie să vă fac o mărturisire. Am doi copii, de 6 și de 3 ani. I-am vaccinat pe amândoi. Dar de fiecare dată am avut mari probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. Poate că eu sunt unul dintre părinții care au avut noroc, dar asigurarea unui vaccin propriului copil nu trebuie să fie nicidecum o chestiune care să țină de hazard. Rezolvarea lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie să luăm măsuri ca să rezolvăm și lipsa de informare.

Sorin Grindeanu a subliniat că deși susține ideea că părinții au dreptul de a alege pentru copii lor, crede că aceste alegeri trebuie puse în discuție dacă îi pot răni pe cei din jur. Premierul a atras atenția că vaccinarea este calea corectă.

Este adevărat și susțin ideea că părinții au dreptul de a alege ce consideră că este mai bine pentru copilul lor. Dar în același timp, mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuție atunci când îi rănesc pe cei din jur. Pentru că un copil nevaccinat nu își riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlalți copii din jur. Vă asigur că vom lua toate măsurile necesare, în dialog permanent cu medicii și instituțiile responsabile din domeniu, astfel încât pe de o parte să reușim să rezolvăm, și nu doar temporar, problema vaccinurilor, iar pe de alta parte sa reusim si sa educam corect romanii in legatura cu importata imunizarii. Pentru că aceasta este calea corectă, a declarat Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite