Sorin Grindeanu, despre eventuala demisie a lui Florin Iordache: Urmează miercuri seară-joi ca ministrul să ia decizia sau să iau decizia

6 februarie 2017, 17:33

Declaraţii premierul Sorin Grindeanu:

Despre Florin Iordache:

-Am spus că vor trece cele 2 zile, în care se vor discuta bugetul şi moţiunea, să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara – joi să ia decizia sau să iau decizia.

Despre proiectul Legii de modificare a Codului Penal sau a Codului de Procedură Penală:

Sorin Grindeanu: Am cerut Ministerului Justiţiei, pentru că sunt articole declarate neconstituţionale de către Curte, să dea drumul la proiect. Eu cred că în acest moment dezbaterea, ştiu, tot ceea ce înseamnă modificările pe articole date de CCR, trebuie demarate aceste discuţii cât mai repede, şi a respecta legea. Că o face Ministerul Justiţiei, Academia sau altcineva, e normal să se discute.

-fie că vorbim de partide, ONG-uri, eu zic că aceste discuţii trebuie să aibă loc.

– că e Ministerul Justiţiei, că e Parlamentul, lucrurile acestea declarate neconstituţionale trebuie modificate, printr-o dezbatere cât mai largă, să se găsească cu calm un punct de vedere.

– reproşez lipsa de dialog şi neexplicarea şi neconsultarea de către Ministerul Justiţiei. E bine şi pentru viitor şi pentru viitoarele guverne, ca lucrurile în acest domeniu să fie făcute cât mai transparent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite